Ishvara Prarthana Stotram in Gujarati – ઈશ્વર પ્રાર્થના સ્તોત્રમ

Ishvara Prarthana Stotram
ઈશ્વરપ્રાર્થનાસ્તોત્રમ

ઈશ્વરં શરણં યામિ ક્રોધમોહાદિપીડિતઃ |
અનાથં પતિતં દીનં પાહિ માં પરમેશ્વર || ૧||

પ્રભુસ્ત્વં જગતાં સ્વામિન વશ્યં સર્વં તવાસ્તિ ચ |
અહમજ્ઞો વિમૂઢોઽસ્મિ ત્વાં ન જાનામિ હે પ્રભો ||૨||

બ્રહ્મા ત્વં ચ તથા વિષ્ણુસ્ત્વમેવ ચ મહેશ્વરઃ |
તવ તત્ત્વં ન જાનામિ પાહિ માં પરમેશ્વર ||૩||

ત્વં પિતા ત્વં ચ મે માતા ત્વં બન્ધુઃ કરુણાનિધે |
ત્વાં વિના નહિ ચાન્યોઽસ્તિ મમ દુઃખવિનાશકઃ ||૪||

અન્તકાલે ત્વમેવાસિ મમ દુઃખ વિનાશકઃ |
તસ્માદ્વૈ શરણોઽહં તે રક્ષ માં હે જગત્પતે ||૫||

પિતાપુત્રાદયઃ સર્વે સંસારે સુખભાગિનઃ |
વિપત્તૌ પરિજાતાયાં કોઽપિ વાર્તામ ન પૃચ્છતિ ||૬||

કામક્રોધાદિભિર્યુક્તો લોભમોહાદિકૈરપિ |
તાન્વિનશ્યાત્મનો વૈરીન પાહિ માં પરમેશ્વર ||૭||

અનેકે રક્ષિતાઃ પૂર્વં ભવતા દુઃખપીડિતાઃ |
ક્વ ગતા તે દયા ચાદ્ય પાહિ માં હે જગત્પતે ||૮||

ન ત્વાં વિના કશ્ચિદસ્તિ સંસારે મમ રક્ષકઃ |
શરણં ત્વાં પ્રપન્નોઽહં ત્રાહિ માં પરમેશ્વર ||૯||

ઈશ્વર પ્રાર્થનાસ્તોત્રં યોગાનન્દેન નિર્મિતમ |
યઃ પઠેદ્ભક્તિસંયુક્તસ્તસ્યેશઃ સંપ્રસીદતિ ||૧૦||

ઇતિ શ્રીયોગાનન્દતીર્થવિરચિતં ઈશ્વરપ્રાર્થનાસ્તોત્રં સંપૂર્ણમ ||

Ishvara Praarthanaastotram

Ishvaram Sharanam Yaami Krodhamohaadipiditah |
Anaatham Patitam Dinam Paahi Maam Parameshvara || 1||

Prabhustvam Jagataam Svaamin Vashyam Sarvam Tavaasti Ca |
Ahamaj~jo Vimoodho&smi Tvaam Na Jaanaami He Prabho ||2||

Brahmaa Tvam Cha Tathaa Vishnustvameva Cha Maheshvarah |
Tava Tattvam Na Jaanaami Paahi Maam Parameshvara ||3||

Tvam Pitaa Tvam Cha Me Maataa Tvam Bandhuh Karunaanidhe |
Tvaam Vinaa Nahi Chaanyo&sti Mama Duhkavinaashakah ||4||

Antakaale Tvamevaasi Mama Duhka Vinaashakah |
Tasmaadvai Sharano&ham Te Raksha Maam He Jagatpate ||5||

Pitaaputraadayah Sarve Samsaare Sukabhaaginah |
Vipattau Parijaataayaam Ko&pi Vaartaam Na Pruccati ||6||

Kaamakrodhaadibhiryukto Lobhamohaadikairapi |
Taanvinashyaatmano Vairin Paahi Maam Parameshvara ||7||

Aneke Rakshitaah Poorvam Bhavataa Duhkapiditaah |
Kva Gataa Te Dayaa Chaadya Paahi Maam He Jagatpate ||8||

Na Tvaam Vinaa Kashcidasti Samsaare Mama Rakshakah |
Sharanam Tvaam Prapanno&ham Traahi Maam Parameshvara ||9||

Ishvara Praarthanaastotram Yogaanandena Nirmitam |
Yah Pathedbhaktisamyuktastasyeshah Samprasidati ||10||

Iti Shriyogaanandatirthavirachitam Ishvara Praarthanaastotram Sampoornam ||

Leave a Comment

Dear Visitor,

We appreciate your support for our website. To continue providing you with free content, we rely on advertising revenue. However, it seems that you have an ad blocker enabled.

Please consider disabling your ad blocker for our site. Your support through ads helps us keep our content accessible to everyone. If you have any concerns about the ads you see, please let us know, and we’ll do our best to ensure a positive browsing experience.

Thank you for understanding and supporting our site.

Please disable your adblocker or whitelist this site!