Uncategorized

Ishvara Prarthana Stotram in Gujarati – ઈશ્વર પ્રાર્થના સ્તોત્રમ

Ishvara Prarthana Stotram
ઈશ્વરપ્રાર્થનાસ્તોત્રમ

ઈશ્વરં શરણં યામિ ક્રોધમોહાદિપીડિતઃ |
અનાથં પતિતં દીનં પાહિ માં પરમેશ્વર || ૧||

પ્રભુસ્ત્વં જગતાં સ્વામિન વશ્યં સર્વં તવાસ્તિ ચ |
અહમજ્ઞો વિમૂઢોઽસ્મિ ત્વાં ન જાનામિ હે પ્રભો ||૨||

બ્રહ્મા ત્વં ચ તથા વિષ્ણુસ્ત્વમેવ ચ મહેશ્વરઃ |
તવ તત્ત્વં ન જાનામિ પાહિ માં પરમેશ્વર ||૩||

ત્વં પિતા ત્વં ચ મે માતા ત્વં બન્ધુઃ કરુણાનિધે |
ત્વાં વિના નહિ ચાન્યોઽસ્તિ મમ દુઃખવિનાશકઃ ||૪||

અન્તકાલે ત્વમેવાસિ મમ દુઃખ વિનાશકઃ |
તસ્માદ્વૈ શરણોઽહં તે રક્ષ માં હે જગત્પતે ||૫||

પિતાપુત્રાદયઃ સર્વે સંસારે સુખભાગિનઃ |
વિપત્તૌ પરિજાતાયાં કોઽપિ વાર્તામ ન પૃચ્છતિ ||૬||

કામક્રોધાદિભિર્યુક્તો લોભમોહાદિકૈરપિ |
તાન્વિનશ્યાત્મનો વૈરીન પાહિ માં પરમેશ્વર ||૭||

અનેકે રક્ષિતાઃ પૂર્વં ભવતા દુઃખપીડિતાઃ |
ક્વ ગતા તે દયા ચાદ્ય પાહિ માં હે જગત્પતે ||૮||

ન ત્વાં વિના કશ્ચિદસ્તિ સંસારે મમ રક્ષકઃ |
શરણં ત્વાં પ્રપન્નોઽહં ત્રાહિ માં પરમેશ્વર ||૯||

ઈશ્વર પ્રાર્થનાસ્તોત્રં યોગાનન્દેન નિર્મિતમ |
યઃ પઠેદ્ભક્તિસંયુક્તસ્તસ્યેશઃ સંપ્રસીદતિ ||૧૦||

ઇતિ શ્રીયોગાનન્દતીર્થવિરચિતં ઈશ્વરપ્રાર્થનાસ્તોત્રં સંપૂર્ણમ ||

Ishvara Praarthanaastotram

Ishvaram Sharanam Yaami Krodhamohaadipiditah |
Anaatham Patitam Dinam Paahi Maam Parameshvara || 1||

Prabhustvam Jagataam Svaamin Vashyam Sarvam Tavaasti Ca |
Ahamaj~jo Vimoodho&smi Tvaam Na Jaanaami He Prabho ||2||

Brahmaa Tvam Cha Tathaa Vishnustvameva Cha Maheshvarah |
Tava Tattvam Na Jaanaami Paahi Maam Parameshvara ||3||

Tvam Pitaa Tvam Cha Me Maataa Tvam Bandhuh Karunaanidhe |
Tvaam Vinaa Nahi Chaanyo&sti Mama Duhkavinaashakah ||4||

Antakaale Tvamevaasi Mama Duhka Vinaashakah |
Tasmaadvai Sharano&ham Te Raksha Maam He Jagatpate ||5||

Pitaaputraadayah Sarve Samsaare Sukabhaaginah |
Vipattau Parijaataayaam Ko&pi Vaartaam Na Pruccati ||6||

Kaamakrodhaadibhiryukto Lobhamohaadikairapi |
Taanvinashyaatmano Vairin Paahi Maam Parameshvara ||7||

Aneke Rakshitaah Poorvam Bhavataa Duhkapiditaah |
Kva Gataa Te Dayaa Chaadya Paahi Maam He Jagatpate ||8||

Na Tvaam Vinaa Kashcidasti Samsaare Mama Rakshakah |
Sharanam Tvaam Prapanno&ham Traahi Maam Parameshvara ||9||

Ishvara Praarthanaastotram Yogaanandena Nirmitam |
Yah Pathedbhaktisamyuktastasyeshah Samprasidati ||10||

Iti Shriyogaanandatirthavirachitam Ishvara Praarthanaastotram Sampoornam ||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *