Uncategorized

Dvadasha Jyotirlinga Smaranam in Gujarati- દ્વાદશ જ્યોતિર્લિઙ્ગ સ્મરણમ

Dvaadasha Jyotirlinga Smaranam

Sauraashtre Somanaatham Cha Shrishaile Mallikaarjunam |
Ujjayinyaam Mahaakaalamo~gkaaramamaleshvaram ||1||

Paralyaam Vaidyanaatham Cha Daakinyaam Bhimasha~gkaram |
Setubandhe Tu Raamesham Naagesham Daarukaavane ||2||

Vaaraanasyaam Tu Vishvesham Tryambakam Gautamitate |
Himaalaye Tu Kedaaram Ghusrunesham Shivaalaye ||3||

Etaani Jyotirli~ggaani Saayam Praatah Pathennarah |
Saptajanmakrutam Paapam Smaranena Vinashyati ||4||

Iti Dvaadashajyotirli~ggasmaranam Sampoornam ||

દ્વાદશજ્યોતિર્લિઙ્ગસ્મરણમ

સૌરાષ્ટ્રે સોમનાથં ચ શ્રીશૈલે મલ્લિકાર્જુનમ |
ઉજ્જયિન્યાં મહાકાળમોઙ્કારમમલેશ્વરમ ||૧||

પરલ્યાં વૈદ્યનાથં ચ ડાકિન્યાં ભીમશઙ્કરમ |
સેતુબન્ધે તુ રામેશં નાગેશં દારુકાવને ||૨||

વારાણસ્યાં તુ વિશ્વેશં ત્ર્યંબકં ગૌતમીતટે |
હિમાલયે તુ કેદારં ઘુસૃણેશં શિવાલયે ||૩||

એતાનિ જ્યોતિર્લિઙ્ગાનિ સાયં પ્રાતઃ પઠેન્નરઃ |
સપ્તજન્મકૃતં પાપં સ્મરણેન વિનશ્યતિ ||૪||

ઇતિ દ્વાદશજ્યોતિર્લિઙ્ગસ્મરણં સંપૂર્ણમ ||

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *